Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal

Isolatiematerialen zijn bestemd voor verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies. In het algemeen worden ze in de uitwendige scheidingsconstructie toegepast. Bepaalde isolatiematerialen combineren een thermisch isolerende functie met een geluidsisolerende of brandwerende functie.

Thermische isolatiematerialen worden gebruikt in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw, industrie en agrarische sector. De specifieke toepassingssituatie bepaalt het meest geschikte isolatiemateriaal. Of een isolatiemateriaal geschikt is voor een bepaalde situatie hangt onder meer af van de volgende factoren: het gewenste warmteisolerend vermogen in relatie tot de laagdikte; het gewenst brandwerend vermogen; het gewenst geluidsisolerenden geluidsabsorberend vermogen en het eigen gewicht van het isolatiemateriaal.

Naast functionele aspecten (zoals het verhogen van de behaaglijkheid van het binnenklimaat) spelen ook Economische aspecten een rol bij de toepassing van thermische isolatiematerialen. Thermische isolatiematerialen zorgen bij een gelijkblijvende binnentemperatuur voor een geringer energieverbruik. Vraag Bleijenbergh-Fassaert om advies.