Assortiment

Sierbestrating

Bleijenbergh-Fassaert is de leverancier voor uw sierbestrating in de regio Zeeuws Vlaanderen. In onze showtuin in de showroom aan de Azïeweg 3 in Hulst laten wij u een compleet assortiment zien van allerhande soorten sierbestrating en de bijbehorende materialen. Onze showtuim bevind zich op de eerste verdieping van onze showroom en dus binnen. Zo kunt u dus ongeacht het weer uw bestrating uit komen zoeken bij Bleijenbergh-Fassaert.

Ook dit jaar zijn er weer een aantal trends te onderscheiden op het gebied van sierbestrating. Hieronder een overzicht van de belangrijkste trends:

Kleurtrends

Kleurtrends

Naast de traditionele kleuren als grijs en antraciet zijn er ook elk jaar weer nieuwe trends voor de mensen die wat anders willen. De eerste kleurtrend die we terug vinden noemen we “Give room to nature”. Dit zijn subtiele zandkleuren met een warme gele ondertoon die een vriendelijke en mediterrane uitstraling aan uw terras geven.
De tweede kleurtrend die we kunnen onderscheiden zijn metaalkleuren. Deze staalkleuren laten zich uitermate goed combineren met groene elementen als hagen en gazonnen en geven uw tuin een stoer en industrieel uiterlijk.

Duurzaam

GeoTops Color

Ook in de bestrating is het duurzaam denken niet weg te denken. Graag willen we allemaal een steentje bijdragen aan het bewust omgaan met grondstoffen en afval. Met de tegels uit de serie the Right Wae doe je dit wel heel letterlijk. Deze tegels bestaan namelijk voor 76% uit circulaire grondstoffen die gewonnen worden uit slooppanden en oude bestratingen. Door een speciale techniek worden deze tegels kwalitatief net zo sterk gemaakt als een tegel uit nieuwe grondstoffen.

Waterbeheer

Waterbeheer

Het regent harder en meer in ons land. Al dit water zal ook moeten worden afgevoerd en we houden het rondom het huis liever droog. Belangrijk is dus om hier rekening mee te houden als je besloten hebt de tuin aan te gaan pakken. Hier heb je van ons alvast 3 goede tips:

  1. Zorg voor een goede waterdoorlatende ondergrond onder verhardingen. Dit zorgt ervoor dat het water zich niet ophoopt onder uw bestrating waardoor verzakkingen plaatsvinden. Stabilisé is uiteraard goed voor het stabiel leggen van bestrating maar slecht voor de waterdoorlatendheid. Beter is het om stabicare toe te passen, dit heeft dezelfde stabiliteit als stabilisé maar uitermate goede waterdoorlatendheid; beter zelfs dan bestratingszand! Meer weten over stabicare? Kijk dan eens op deze link
  2. Zorg dat het water afgevoerd kan worden. Door gebruik te maken van lijnafwatering zorgt u dat het water wat van uw bestrating komt afgelopen op een juiste manier wordt afgevoerd. Met de Slimline goten van Aco sluit dit ook nog eens op een fraaie manier aan op de bestrating. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en aluminium en sinds dit jaar ook in de roestkleur cortenstaal. Geen hemelwaterafvoer in de buurt? Dan biedt infiltration line van Aco wellicht een uitkomst. Meer weten over lijnafwatering voor de tuin, kijk dan eens op deze link
  3. Maak gebruik van halfverhardingen. Een oprit of een tuinpad kan natuurlijk ook erg goed uitgevoerd worden met grind of split. Deze manier van verharden zorgt voor een betere afwatering dan gesloten bestratingssoorten. Bleijenbergh-Fassaert heeft een uitgebreid assortiment grind en split in hun collectie waarmee je bij iedere stijl kan aansluiten. Als u onder deze splitlaag een grindplaat toepast is onkruid ook nog eens makkelijker te verwijderen, verkleurt het minder snel en is hij stevig genoeg om over te fietsen, een ladder op te plaatsen of om met naaldhakken op te lopen. Meer weten over onze grindplaat? Kijk dan eens op deze link

Genieten

Nieuwe kleuren en oppervlaktes

De tuin moet een plaats zijn om te genieten. Goede gesprekken, een uitgebreide barbecue of een sfeervolle borrel zijn de activiteiten voor in de tuin. Niet schrobben of onkruid trekken. We willen een prachtig terras die lijkt op een natuurstenen vloer maar niet het onderhoud wat hierbij hoort. Daarom hebben wij in onze collectie ook de Geocollectie. Verschillende series met een natuurgetrouwe uitstraling en stuk voor stuk met een makkelijk te onderhouden toplaag.
Nieuw in de geoserie is de geoproarte een betontegel met een innovatieve, digitale toplaag. Hiermee zijn de mooiste, levensechte designs mogelijk. Door de hoogwaardige toplaag is de steen ook erg makkelijk in onderhoud en slijtvast.
Al een goede bekende is de geoceramica; een betonnen drager met hierop een keramische toplaag. De absolute top in bestrating! Met 35 series met in totaal 116 designs is er voor iedere stijl wat mogelijk.
Een goed te onderhouden toplaag is ideaal maar natuurlijk willen we ook geen onkruid trekken of een aanval van mieren als we net lekker zitten te eten. Wij adviseren dan ook iedereen om zijn nieuwe bestrating af te werken met de Gatorsand XP2 bestratingsvoeg. Hierdoor maken onkruid en mieren bijna geen kans meer op uw nieuwe terras. Wilt u meer weten over de ze voeg? Kijk dan eens op deze link

Om meer te weten te komen over onze verschillende series kunt u klikken op één van onderstaande links:

Acties